پژوهشگاهی برای رسیدن به واقعیت رؤیاها
پژوهشگاه رویان هشتم خردادماه سال 1370 بهعنوان مؤسسه باهدف ارائه خدمات درمانی، پژوهش و آموزش در زمینه علوم باروری و ناباروری با تلاش و همت زندهیاد دکتر سعید کاظمی آشتیانی و گروهی از پژوهشگران و همکارانش در جهاد دانشگاهی علوم پزشکی ایران تأسیس شد.
این پژوهشگاه در همان زمان اقدامات قابلتحسینی داشت. طور یکه بعد از مدت کوتاهی توانست ایران را در رتبه علمی جهان بالا ببرد.
این مؤسسه در سالهای 1377 و 1387 به ترتیب موفق به اخذ مجوز مراکز تحقیقات علوم سلولی و مرکز تحقیقات پزشکی تولیدمثل از شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شد و در آبانماه 1388 از شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری موفق به اخذ مجوز پژوهشگاه گردید.
احترام تمامقد به رویان
وقتی صحبت از رویان به میان میآید، تمام محققان و پژوهشگاههای علمی دنیا به احترام آن، تمامقد میایستند.
چون آنها میدانند که در ایرانی که مورد تحریم ظالمانه کشورهای بزرگ قرار دارد، انجام چنین کارها و پیشرفت در علوم خاص باید غیرممکن باشد. بااینحال، جوانان و دانشمندان ایرانی برای رسیدن به عمق فناوری و نوآوریها از هیچ حرکتی دریغ نکرده و حالا پرچم ایران را در بخشهای مختلف علوم تحقیقاتی به اهتزاز درآوردهاند.
پژوهشگاهی در تراز بینالمللی
امروزپژوهشگاه رویان قطب تحقیقاتی و فناوری است و در تراز بینالمللی، پیشگام در توسعه علم، فناوری و نوآوری در علوم زیستی با مرجعیت در علوم سلولهای بنیادی، تولیدمثل، زیستفناوری، طب ترمیمی و مؤثر در ارتقاء سلامت جامعه است و در راستای نقشه جامع علمی کشور و در چهارچوب برنامه توسعه جهاد دانشگاهی در چهار محور، پژوهش و توسعه علم و فناوری در زمینههای زیستشناسی و پزشکی تولیدمثل، سلولهای بنیادی و زیستفناوری، آموزش و ترویج یافتههای علمی در سطح ملی و بینالمللی، تجاریسازی یافتههای پژوهشی برای ارائه خدمات و تولید محصولات زیستی بهمنظور رفع نیازهای علمی تخصصی کشور و همچنین درمان بیماران نابارور و صعبالعلاج از طریق استفاده کارآمد از نتایج پژوهش، مشغول به فعالیت است.
رویان از تولید علم تا کاربرد
نمونههایی از فعالیت این پژوهشگاه از تولید علم تا کاربرد آن را میتوان به مطالعات سلولهای بنیادی و استفاده از آنها در درمان بیماران واجد سکته قلبی، آسیبهای قرنیه، ایسکمی اندامهای تحتانی، ویتیلیگو و بهبود این بیماران اشاره نمود. همچنین در حوزه بیوتکنولوژی و پزشکی تولیدمثل به تولید بزهای همانندسازی شده و تراریخته (مولد فاکتور انعقادی 9 و TPA)، بلوغ تخمک دامهای اهلی (بز، گوسفند و گاو) در محیط آزمایشگاهی، انجام لقاح آزمایشگاهی، انجماد جنینها و به دنبال آن انتقال به مادران رضاعی و تولید حیوانات سالم، ارائه خدمات درمان ناباروری به مردم کشورمان با بیش از 600 سیکل درمانی در ماه، ارائه خدمات تشخیصهای ژنتیکی قبل از لانهگزینی به مردم کشور اشاره کرد.
آشنایی با یک مرکز ویژه
مرکز توسعه فناوری محصولات پیشرفته پزشکی رویان (Royan ATMP-TDC) در اردیبهشتماه سال 1397 به بهرهبرداری رسید. مأموریت این مرکز، ایجاد پلی مطمئن و کارا میان مراحل آزمایشگاهی و پیش بالینی توسعه محصولات مبتنی بر پزشکی بازساختی تا رسیدن به مرحله درمانی و تولید صنعتی محصول در مقیاس بالا است. ازاینرو، این مرکز زیرساخت قوی علمی برای توسعه محصولات مبتنی بر پزشکی بازساختی را پس از انتخاب نوع محصول از میان پروژههای تحقیقاتی دارای شرایط مناسب در پژوهشگاه رویان، ایجاد کرده است که مراحل تولید و کنترل کیفیت محصولات سلولی و نیز تضمین کیفیت محصولات مربوطه را طراحی و در فضای استاندارد اجرا مینماید.
دیدگاه خود را بنویسید